< News & Insights
/ June, 2020
5 Esdeveniments per fer al mes de l’Orgull Barcelona

El juny és el mes que dóna la benvinguda a l’estiu, a la calor i a les platges, però també juny és conegut com el mes de l’orgull LGTBI+. El dia 28 del mes de juny és el dia internacional de l’orgull LGTBI+ o més conegut com el dia de l’orgull gai. Aquest any se celebrarà de forma diferent, però això no és motiu per deixar de celebrar-ho i de reivindicar, donar veu i visibilitat LGTBI+.

No es realitzaran concentracions massives de gent, siguin en manifestacions o en concerts i molt menys la desfilada. Això no impedeix que hi hagi diferents opcions per celebrar i omplir el mes de juny d’Orgull.

1. Pride Virtual

Aquest any estava previst que se celebrarà durant els dies 25, 26 i 27 de juny però a causa de la situació extraordinària, s’ha optat per una opció virtual. El Pride es podrà gaudir de forma digital o de forma televisada al canal Betevé. Entre 32 entitats socials ompliran el ‘Pride virtual’ de debats, entrevistes, concerts i col·loquis tot això presentat per Jordi Chicletol i Sharonne.

2. Nits del Fòrum

Una altra de les celebracions, en aquest cas festival que ha estat cancel·lat és el Primavera Sound, però aquest s’ha substituït per les ‘Nits del Fòrum‘. Un cicle de 70 concerts al Parc del Fòrum, que en la setmana de l’Orgull estan previstos els concerts de Monterrosa i La Prohibida el dia 27 i el de Soraya + Sharonne el dia 28.

3. Llibreria Antinous

La llibreria Antinous és un referent a les llibreries de temàtica LGTBI+ de Barcelona i de país, que va reobrir el passat 25 de maig. Després de la llarga espera durant el confinament han tornat a obrir amb les respectives mesures de seguretat i aforament. Això sí amb més energia que mai, és sens dubte un lloc a visitar durant aquests dies.

4. Cinema amb Pride Barcelona

El Pride Barcelona organitza i allibera diverses pel·lícules perquè els espectadors alliberin emocions veient-les. Organitzat per Cine amb Orgull i cinefòrum amb Culturia. Ofereix una selecció de pel·lícules de temàtica LGTBI+ tot això amb la col·laboració de Filmin.

5. Mural col·lectiu Pride

El dia 28 de juny a Plaça Universitat s’organitza un mural col·lectiu que s’omplirà de fotos. La idea és omplir el mural de fotos de famílies LGTBI+ i omplir la bandera de fotos d’usuaris. També des de Pride Barcelona es repartiran màscares ‘Rainbow’ o arc de sant Martí, en un format d’edició limitada.

Aquestes han estat les nostres 5 propostes per fer el mes de l’Orgull reivindicant i aportant visibilitat LGBTI+. Plans com aquests i més els podràs trobar a Sharify App.

Sharify App