< News & Insights
/ August, 2020
Festes de Gràcia 2020. Què es pot fer?

A Sharify sempre vetllem per la teva seguretat i et comptem tot el que passa al teu voltant.

En aquest article t’explicarem com s’han adaptat enguany les festes de Gràcia perquè puguis viure-les amb total seguretat.

Malgrat que el mes d’abril passat es triés el cartell i la portada oficial de les festes de Gràcia 2020 tal com es fa normalment, les festes han variat enguany per la situació de crisi sanitària en la qual ens trobem. Tindran lloc els mateixos dies que estaven previstos, és a dir del 15 al 21 d’agost, però a continuació t’explicarem què pots i què no pots fer enguany durant les festes.

Coses que pots fer

Escoltar el pregó

Enguany i en homenatge al personal sanitari les pregoneres seran tres dones que treballen en aquest àmbit. Xènia Sist, infermera de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau, María Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Elvira Bisbe, metgessa de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del col·legi de metges de Barcelona. Aquest pregó es farà en un recinte tancat el dia 14 d’agost i amb l’aforament limitat, no obstant això, es retransmetrà en directe per a tot aquell que no hagi pogut accedir. Durant el mateix pregó es farà lliurament d’un reconeixement a tots els barris que hagin decidit participar enguany.

Visitar i veure els decorats

La comissió de festes va decidir posposar el ja tradicional concurs de decorat entre barris i en lloc d’això s’oferirà un decorat simbòlic en cadascun dels barris participants. Això vol dir que seran més petits i menys voluminosos pel fet que no han tingut temps per a decorar-ho ni preparar-ho bé enguany. Als carrers hi haurà control d’aforament per a evitar col·lapses i respectar així les mesures de seguretat.

Activitats i tallers

Encara estant subjectes a les mesures de seguretat, les activitats com a mercats ambulants, tallers o artesanies, continuen sent presents en les festes de Gràcia 2020. Disposa’t a crear, xerrar, donar vida a les teves pròpies artesanies o prendre’t alguna cosa amb amics.

FM Gracia 360º

Enguany, com l’aforament és restringit i limitat, aquesta opció estarà més present que mai. Visita els carrers decorats de Gràcia des de la teva casa! Amb una aplicació mòbil podràs endinsar-te en els portals i balcons decorats del barri, com si estiguessis dins. No et perdis ni un detall d’aquestes festes i aprofita al màxim tot el que t’ofereixen.

Veure concerts i activitats On-line

Ja sigui en el seu canal de Youtube o a través de l’App els concerts i activitats que es duguin a terme enguany seran virtuals. No podrem veure’ls en directe però sí que estaran disponibles a través de les seves xarxes socials durant un mes. No et perdis cap de les seves activitats i continua vivint les festes des de dins de manera virtual.

Coses que no pots fer

Activitats nocturnes

Com una de les mesures excepcionals d’aquestes festes, enguany les festes tancaran a les 23.00 per tant, no hi haurà activitats nocturnes. L’ajuntament de Barcelona va decidir prendre aquesta mesura per evitar aglomeracions als carrers i també que no es complissin les mesures.

Concerts

Com ja hem comentat, les activitats estaran limitades al dia per tant enguany no hi haurà concerts nocturns.

Fiestas de Gracia
www.lavanguardia.com

Decorar sòls o portals

Una de les prohibicions enguany és la de decorar sòls i portals, això s’ha fet per a facilitar l’accés als carrers de les persones que vulguin formar part de les festes de gràcia i així evitar embussos als carrers.

Troba aquestes activitats i moltes més en Sharify App

⚡️Wanna share this article?⚡️
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter