< News & Insights
/ November, 2020
Les millors exposicions tardor/hivern 2020 a Barcelona

La cultura no s’atura. Aquí et deixem una llista de les millors exposicions i galeries a Barcelona d’aquesta tardor/hivern 2020.

1. “Querido Diario”

L’exposició mostra els dibuixos i escrits que van fer els nens de Barcelona durant el confinament domiciliari provocat per la Covid-19. En ells van poder expressar com estaven i com se sentien durant els llargs mesos de pandèmia.

Ara Barcelona els rendeix un homenatge als més petits de la casa, a aquells que van compartir les seves “obres d’art”. L’exposició tindrà lloc en el Centre Cultural Albareda fins al pròxim 26 de novembre.

guia.barcelona.cat

2. “The world of Bansky. La experiencia inmersiva”

Més de cent obres de Bansky arriben a Barcelona. El mestre de l’art del carrer ens delectarà una vegada més amb els seus murals i happenings, sempre sota l’anonimat. El seu estil únic i provocador quedarà exposat en l’Espai Trafalgar a Barcelona fins a finals d’any. No et perdis una de les millors exposicions de Barcelona!

3. “Print3D. Reimprimir la realidad”

El Cosmocaixa de Barcelona ens porta una exposició sobre la revolució 3D. En ella coneixerem les diferents aplicacions pràctiques en les quals s’està utilitzant la impressió 3D, com en la medicina, l’art o la construcció. No únicament podràs observar les seves peces impreses, sinó que també hi haurà un espai per a dissenyar i crear-les. Gaudeix d’una experiència 3D fins al 21 de setembre de 2021.

4. Arte y Mito. Los dioses del Prado.

Aquesta exposició ens mostra la manera en què, artistes com Rubens o Ribera, van ser inspirats en la mitologia clàssica per a crear els seus quadres. Formada per una selecció d’obres que formen part de les col·leccions del Museu Nacional del Prado, es tracta d’una exposició diacrònica.

Les escultures, pintures i medalles seguiran una cronologia, datades entre el segle I a. C. i finals del segle XVIII. Gaudeix d’una tarda plena d’història en el Caixaforum de Barcelona.

caixaforum.es

5. Tàpies als 30

La Fundació Antoni Tàpies ens porta una de les exposicions més esperades per als seguidors del pintor. “Tàpies als 30” mostra les 41 obres de l’artista fetes entre 1953 i 1963.

En aquest període, Tàpies va aconseguir la maduresa del seu art i va construir un llenguatge propi gràcies a les figures geomètriques, colors i sobretot, textures. Moltes de les obres formen part d’una col·lecció privada, mai vista pel públic. Et perdràs una de les millors exposicions a Barcelona i més esperada de la tardor?

6. World Press Photo 2020

Arriba a Barcelona la setzena exposició de fotoperiodisme més reconeguda del món. La Sala d’Exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) presentarà les fotografies i peces multimèdia premiades, moltes d’elles procedents del nostre país.

Són 3 els fotògrafs espanyols guardonats en aquesta edició: Ricard García Vilanova, Ramon Espinosa i Antonio Pizarro Rodríguez. Aquesta tardor ens porta imatges plenes de sentiment i emoció, des del 14 de novembre al 21 de desembre de 2020.

7. “Cápsulas de confinamiento: arte y pandemia en Cataluña”

Si vols conèixer com va impactar l’experiència del confinament domiciliari en els artistes catalans, la Fundació Vila Casas te’l mostra en forma de càpsules. Davant la situació que s’estava vivint, aquest projecte va tenir com a objectiu conèixer com afectava els seus processos de creació. Carlos Pazos, Anna Malagrida, Jordi Mitjà, entre altres, són alguns dels artistes que han participat en les “càpsules de confinament”.

fundaciovilacasas.com

8. “Croquis inconrreto. Èlia Llach”

“Croquis inconcreto. Èlia Llach” és el resultat de la recerca de l’artista sobre alguns esbossos i dibuixos preparatoris del pintor Marià Fortuny classificats com a “Croquis inconcrets”. L’exposició tindrà lloc en el Museu Nacional d’Art de Catalunya. En ella podrem veure esbossos difícils d’identificar, sovint realitzats en el dors d’altres dibuixos, així com escenes imprecises.

museunacional.cat

9. Nalini Malani. No me oyes.

L’artista índia Nalini Malani presenta una selecció d’obres sobre la seva carrera artística, marcada pel pensament feminista i la denúncia de la violència.

Malani, guardonada amb el Premi Joan Miró 2019, ha titulat a la seva obra “No me oyes” com a al·lusió al patriarcat. Defensa que aquest es mostra indiferent als crits i peticions de les dones. No et perdis una de les millors exposicions d’aquesta tardor en la Fundació Joan Miró, fins al 29 de novembre.

10. Barcelona memòria fotogràfica

Descobreix a través de la mirada de sis artistes fotogràfics del país, una experiència immersiva sobre la ciutat de Barcelona. L’exposició mostra una visió de la ciutat dels anys 50 i 60. 360è, realitat virtual, projeccions i propostes interactives a través de la intel·ligència artificial, són algunes de les sorpreses que l’IDEAL – Centri d’Arts Digitals de Barcelona té preparat per a tu.

idealbarcelona.com


Descobreix tot el que passa al novembre a Barcelona en SharifyApp

⚡️Wanna share this article?⚡️
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter