< News & Insights
/ September, 2020
Com serà la Mercè 2020?

Hola Sharies! La festa més esperada de l’any, està arribant. En aquest 2020, marcat per la crisi sanitària, també la festa de la Mercè a Barcelona es veurà afectada.

L’entrada als esdeveniments requerirà de cita prèvia. No t’oblidis de reservar el teu lloc.

Ara veurem de quina manera

Ciutat convidada


Enguany Barcelona, aposta pel talent local. La ciutat comtal és la convidada a l’edició de les festa de la Mercè 2020. Per tant, les protagonistes seran les moltes companyies d’arts de carrer, circ, dansa, teatre o música catalanes. Les quals donaran vida a les gairebé 300 activitats, localitzades per tota la ciutat.


La Mercè 2020 serà una edició que mira més endins, així com demostra l’elecció de l’emissora Betevè, com a mitjà de comunicació oficial. La qual portarà, directament a les cases dels barcelonins les activitats, suplantant, així, a la necessitat d’un aforament limitat.

Cartel

El Cartell de la Mercè 2020, realitzat per María López i Javier de la Riba, ens porta als orígens de la Festa.

En 1867, Barcelona estava assolada per una plaga de Llagostes, així que els ciutadans es van encomanar a la Santa perquè la plaga cessés.

I així va ser, tant que la Mercè va ser triada com una de la dues patrones de la ciutat. La metàfora amb l’emergència sanitària actual, és inevitable.

Mercè 2020
barcelona.cat/lamerce

Pregoner

El 2020 sembla ser un any on es necessiten riures, més que mai. Serà per això que Tortell Poltrona serà el pregoner de la Mercè 2020. El pallasso, el veritable nom del qual és Jaume Mateu, ja està treballant en el seu discurs. Ell mateix va declarar que complirà amb la definició de pallasso de Pompeu Fabra: “Persona que pel seu comportament poc seriós i inconsistent no mereix ser tinguda sinó com un objecte de diversió”.

Mercè 2020
www.tortellpoltrona.com

Piromusical

L’espectacle piromusical serà disparat des de 4 punts diferents de la ciutat. Sants-Montjuïc, les Corts, Nou Barris i Sant Martí, mentre que la música, serà emesa en directe per ràdio i televisió. Això per a permetre a quanta més persones puguin assistir a ell.

www.metropoliabierta.com

Cultura Popular


A causa dels aforaments màxims i al control sanitari, enguany no seran presents els actes tradicionals. Per això, no hi haurà: el toc d’inici, les diades castelleres, les projeccions en la façana de l’Ajuntament i el correfoc. Caracteritzats per les trobades espontànies de la gent al carrer.

Mercè 2020
www.betevé.com

Concerts

Sabem que aquesta és una de les vostres parts preferides de les festes. Durant aquesta edició, el festival de música independent B.A.M (Barcelona Acció Musical) torna a la ciutat. En total uns 39 concerts repartits en 14 ubicacions de la ciutat i amb mesures de seguretat. Se celebraran entre el 24 i el 27 de setembre. No obstant això, has de tenir en compte que enguany no tothom podrà gaudir d’ells, hauràs d’agafar cita prèvia. Agafa lloc i demostra que una cultura segura és possible.

Mercè 2020

Aforaments, horaris i restriccions

La festa de la Mercé 2020, respectarà el protocol sanitari requerit per les autoritats locals. Per tant, les activitats seran d’11 del matí fins a les 10 de la nit i l’aforament no supera les 800 persones. La participació als esdeveniment serà a través de cita prèvia, i totalment gratuïta.

Aquests esdeveniments i molts més a Sharify App

No et perdis: Qué fer a setembre 2020 a Barcelona